Sisteme de Securitate / Detectie Supraveghere Video Detectie Incendiu Control Acces Service/Automatizari Grupuri Electrogen Instalatii Electrice Sisteme BMS Automatizari Porti/Bariere


Peste 160 de ani de securitate

Greu de crezut: Primul sistem de alarmă electro-magnetica din lume a fost deja patentat pe 21 iunie 1853 în numele unui om numit Augustus Russell Pope, inventator din Sommerville din Boston. Până în acel moment, oamenii se bazau, în principal, pe zgomotul puternic al gâștelor lor, latratul  câinilor lor de gardă, pentru a prinde pe intruși pe proprietatea lor.

Prototipul lui Pope - un principiu atât de simplu și eficient Gadget-ul operat de baterii al lui Pope poate părea foarte simplu din punctul de vedere al zilei de azi, dar s-a dovedit extrem de eficient împotriva intrușilor. A reacționat la închiderea unui circuit electric: ușile și ferestrele au fost conectate ca unități independente printr-un circuit paralel. Dacă ușa sau o fereastră a fost deschisă și circuitul electric închis, fluxul brusc de curent a provocat vibrarea unui magnet atașat în sistem. Vibrațiile electromagnetice au fost transmise unui ciocan care a lovit apoi un clopot de alamă. Caracteristica specială a invenției lui Pope a fost că alarma nu putea fi oprită prin simpla închidere a ferestrelor sau ușilor. Un arc de comutare montat în peretele de deasupra ușii a ținut curentul întrerupt și în acest caz, astfel încât clopotul să poată continua să sune.

 


În ciuda lucrărilor de pionierat ale lui Pope, majoritatea oamenilor presupun că altcineva a fost tatăl sistemului de alarmă modern. Anume, Edwin Holmes, a fost om de afaceri și fondator al primei companii de sisteme de alarmă electrică, care a cumpărat, de fapt, dreptul la invenția lui Pope în 1857. El a fost cel care a condus drumul în domeniul tehnologiei de alarmă electro-magnetică cu "Compania Holmes Electric Protection".

Surse:

https://www.abus.com/eng/Guide/Break-in-protection/Alarm-systems/History-of-the-alarm-system

https://www.almasindustries.co.uk/burglar-alarm-older-think/

https://yourhomesecuritywatch.com/who-invented-the-burglar-alarm/

 

Sunday the 16th. Portofoliul este cartea noastra de vizita ... - By Freshjoomlatemplates.com
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.